Select Page

Automatizarea căldurii

Automatizarea căldurii se referă la controlul sistemelor de automatizare ce oferă confort și control complet asupra căldurii în propria locuință. De asemenea, tehnologia de la distanță de controlare a climei permite reglarea programului de încălzire și a setărilor preferențiale.

Sistemele de automatizare a căldurii BMS puse la dispoziție pot integra încălzirea pardoselei cu un sistem de automatizare al casei, permițându-vă să combinați funcțiile de control și de gestionare a energiei ale sistemului de automatizare al casei cu confortul termic.

Sistemele de control de încălzire inteligentă nu doar vă fac viața mai convenabilă, permițându-vă controlul întreg al încălzirii de oriunde (chiar și din pat), dar vă pot scuti și de cheltuieli în plus la facturile de energie.

Prin automatizarea căldurii se permite programarea încălzirii locuinței, iar dacă, de exemplu, casa este goală, sistemele puse la dispoziția dumneavoastră sunt printe cele mai bune, dacă vorbim despre salvarea căldurii și despre economisirea căldurii.

Automatizarea căldurii oferă confortul de a controla întregul sistem termic din casă prin panouri tactile, tabletă, computer personal sau printr-un telefon mobil. Panourile radiante reprezintă una din soluțiile de control termic în interiorul locuinței și funcționează prin curent electric, folosind radiații cu infraroşu (care sunt invizibile ochiului uman), pentru a încălzi corpurile din jurul nostru, inclusiv pereţii care păstrează căldura şi care o emană la rândul lor pentru a oferi senzaţia de cald.

În opoziție cu termostatele tradiționale ce oferă o încălzire oarecum forțată, sistemele de încălzire inteligente oferă posibilitatea de a alege cantitatea și momentul sau locul în care căldura va fi distribuită, unele dintre sisteme având și posibilitatea de a furniza aer rece sau de a integra un ventilator. În funcție de nevoi și de cerințe, dar și buget, sistemele destinate automatizării căldurii pot fi ajustate, oferind confort termic și ajutând la economisirea nu doar a căldurii nenecesare, dar și a banilor cheltuiți pe facturile lunare.