Select Page

Ce este BMS – Soluții inteligente de management pentru casă și clăire

Un sistem de management al clădirilor (BMS) este un sistem de control bazat pe un computer instalat în clădire, care controlează și monitorizează echipamentele mecanice și electrice, cum ar fi ventilația, iluminatul, sistemele de alimentare, sistemele de incendiu și sistemele de securitate.

Există o mulțime de clădiri care nu planifică sisteme adecvate de gestionare a clădirilor și duc la pierderi de energie, ore umane și creează haos. Sistemul inteligent de gestionare a clădirilor oferă un control complet cu interfețe simple și stilizate, cum este munn , utilizatorilor interesați, chiar și de la disțanță. Integrare perfectă a securității, automatizării, iluminării, instalației de climatizare duce la o experiență și o creștere a calității a mediului ambiental.

Funcția principală a sistemelor de management al clădirilor este cel mai adesea de a controla sistemele de HVAC, încălzire și ventilație, dar există și alte funcții. Principalele componente ale unui sistem inteligent de managemant al clădirilor sunt următoarele:


HVAC – menține o stare specifică a aerului în ceea ce privește temperatura și umiditatea; controlul ventilatoarelor; controlați unitățile de tratare a aerului și ventiloconvectoarele.

Comenzile boilerului – mențineținerea unei temperaturi constante, oprirea, pornirea și controlul lui de la distanță.


Controlul iluminării – porniți / opriți luminile conform unui program specificat sau de oriunde și controlul intensității acestora.


Controlul energiei electrice – controlați și monitorizați echipamentele electrice și mecanice de bază. Și controlul prizelor individual .


Securitate – control acces al porților, ușilor de garaj și ușilor de intrare cât și cele din interior; Monitorizarea căilor de acces și a persoanelor care intră și ies, deschiderea și inchiderea căilor de acces de la distanță.

Supravegherea și detectarea intruziunilor. Monitorizarea prin contacți magnetici al ferestrelor.
Sistem de alarmă și de incendiu – sistem de control al fumului;


Instalarea sanitară și monitorizarea apei – detectează debitele hidraulice; deschide / închide supapele automat; monitorizați / observați abaterile de temperatură.