Select Page

Ce sunt termostatele inteligente și cum funcționează?

Întrucât încălzirea și răcirea cuprind aproximativ jumătate din factura electrică, cei care doresc să economisească energie electrică privesc adesea spre tehnologia inteligentă, de fapt, primul pas din fiecare casă inteligenăt este de obicei un nou termostat inteligent. Termostatele inteligente, ca și alte dispozitive inteligente, vă permit să controlați de la distanță temperatura casei prin intermediul dispozitivului mobil. Această capacitate unică face funcționarea mai convenabilă, oferind un control mai mare al încălzirii și răcirii, prin urmare, economie de energie. În ultimii ani, mulți oameni au apelat la termostate inteligente pentru a regla de la distanță încălzirea și răcirea în casele lor. Nu numai că arată mai elegant și mai sofisticat decât predecesorii lor care nu sunt inteligenți, dar oferă multe în ceea ce privește eficiența, comoditatea și alte caracteristici.

Ce diferențiază termostatele inteligente față de un model standard sau programabil?

Ce oferă cu adevărat toată această tehnologie nouă, comparativ cu tehnologia termostatelor mai veche?

Cele mai vechi și de încredere: termostate analogice (cu mercur)

Cea mai ieftină (și cea mai veche) opțiune de termostat, aceste dispozitive funcționează doar acasă. Reglajele de temperatură și citirile sunt departe de a fi exacte, lovindu-vă acolo unde doare:  factura dvs. de energie.

Prima etapă avansată: termostate digitale

Aceste  termometru digital care oprește sistemul HVAC la atingerea temperaturii dorite, dar nu oferă opțiuni de programare.

Termostatele programabile

De asemenea, termostatul digital, programabil, este conceput pentru a oferi un control mai bun al temperaturi, indiferent dacă sunteți acasă sau în deplasare, permițând programarea în funcție de programul dvs. Există mai multe opțiuni, inclusiv cele care oferă programare diferită pentru fiecare zi a săptămânii, săptămână de lucru de 5 zile, plus separat 2 zile, modele pentru un program de weekend variat. Deși termostatele programabile sunt destinate să ofere economie de energie de 10-20%, studiile au arătat că numai atunci când proprietarii de case aleg modelul potrivit pentru stilul lor de viață și îl programează corect.

Termostate inteligente ușor de utilizat

La fel ca modelele programabile, termostatele inteligente vă pot economisi până la 40% la costurile de încălzire și răcire și sunt o opțiune ideală pentru cei care sunt puțin probabil să programeze un termostat sau să facă acest lucru chiar corect. Spre deosebire de modelele programabile, acestea oferă funcționare la distanță de oriunde prin intermediul smartphone-ului sau sistemelor de automatizare din casă cu voce, precum Google Home și Alexa, și notificări și alerte, inclusiv rapoarte privind consumul de energie pentru a vă ajuta să identificați oportunități suplimentare pentru economie .

Cea mai bună parte urmează. Ultimele modele de termostate cu A.I. sau inteligență artificială care „învață” și se instalează rapid, necesitând foarte puțină programare pentru utilizator.