Select Page

Cu soluția asta nu o să mai ai probleme cu cheile pierdute ?

Casa inteligentă, smart house, se automatizează în tot ce ține de confortul ambietal, și se controlează de la distanță. Unde echipamentele iau decizii singure în funcție de parametri din locuință, pentru a crește confortul locatarilor și pentru a economisi energie electrică. Pot, de exemplu, să schimbe lumina ambientală în funcție de momentul zilei, să oprească sau să pornească stropitorile în funcție de vremea de afară sau să încuie ușile când plecăm, în funcție de locația noastră. Astfel de acțiuni sunt gestionate de un soft, precum Munn, ce poate fi programat și controlat de la distanță.

Când vine vorba de chei și cartele pierdute, pin-uri uitate și consolidarea siguranței casei , atunci implementarea încuietorilor cu amprenta vine la îndemână. Și da, acest echipament inovator vă ajută să controlați intrarea și ieșirea oamenilor în casa sau la birou și de la distanță!

Încuietorile ce permit accesul pe baza recunoașterii amprentei sunt cele mai sigure și mai ușor de folosit. Nu veți mai rămâne niciodată pe afară fiindcă ați uitat, pierdut sau vi s-a furat cheia. Nu veți mai căra un manunchi de chei, deoarece întotdeauna veți avea la dumneavoastră cheia potrivită : amprenta.
Încuietoarea cu amprentă, combină încuietoarea clasică cu un scanner de amprentă ce acționează electric zăvorul. În plus, are și o tastatura pentru a fixa un cod pin.

Yalele cu tehnologia de citire a amprentelor înlocuiesc cheile pierdute și nevoia de a face dubluri pentru țoti membrii familiei, menajera sau alți angajați. E suficient să le scanați amprenta pentru a avea accesul în locuință și să o eliminați când nu mai este necesar.

Dintre toate sistemele biometrice de identificare precum scanarea irisului, amprenta vocală, amprenta digitala este cel mai ușor de folosit, de gestionat și cea mai sigură. Este soluția optimă pentru imobile rezidențiale, bănci, clădiri administrative, birouri.

Din cauza accesului cu un cod ce poate fi setat diferit pentru fiecare în parte sau a accesului cu amprentă, puteți gestiona și verifica la ce oră intră sau iese oricine, asta oricând și de la distanță.

Una dintre caracteristicile încuietorilor inteligente este că puteți trimite chei temporare oamenilor, oferindu-le acces la casa sau birou, la un moment dat, și de la distanță.

Multe modele permit o conexiune extinsă și varietatea locurilor de unde le puteți accesa este vastă, de la telefonul tău la aparatele smart din casa ta, și la asistenții virtuali precum Amazon Alexa, Siri de la Apple sau Google Home.

Câteva motive importante pentru care trebuie să îți instalezi o yala inteligentă la casa ta:

-Nu mai purtați toate cheile după dumneavoastră, mai ales daca trebuie să aveți acces la mai multe uși, greutatea lor crește, la fel și inconveniența de a le căra. Fie că sunteți afară pentru o alergare rapidă, fie că e o zi normală de muncă și vă întoarceți acasă, alegerea unei yale smart e cea mai bună alegere pentru o comoditate sporită.

-Aveți posibilitatea de a crea coduri personalizate pentru menajeră, rude, vizitatori temporari și poate neașteptați, în ultimul moment. Și pentru o situație ca asta, nu mai trebuie sa faceți copii fizice ale cheilor. Caracteristica aceasta este apreciată mult de proprietarii de apartamente sau locuințe de închiriat.

-Puteți ține evidența copiilor, când ajung acasă de la școală sau daca ajung prea târziu seara. Se poate seta și să primiți o notificare când codul/cheia inteligentă sau amprenta anumitui membru al familiei este folosită.

-Puteți deschide de la distanță unui instalator, electrician, sau oricărei persoane de încredere, și apoi sa reblocați ușa, tot de la distanță.

Acestea sunt toate opțiunile pentru încuietorile inteligent:

*Încuietoarea inteligentă wireless. Conectată prin WI-FI, o poți controla de oriunde în lume cu smartphone-ul dumneavoastră prin aplicații precum Munn de la BTG România. Iar unele încuietori sunt asociate cu un hub, ceea ce le permite să se conecteze la Wi-Fi și de aici și controlul de la distanță. Cu aceasta încuietoare conectată la internet, aveti abilitatea să o urmăriți de oriunde și să observați istoricul accesului.

*Yale cu semnal Bluetooth . Încuietoarele cu Bluetooth poate debloca ușa numai când vă aflați la o distanță specifică. Ea se poate debloca și automat când ajungeți în proximitatea ei, prin tehnologia numită geolocație, sau din aplicație. Bluetooth utilizează energie puțină, în felul acesta durata de viață a yalei este mai mare.

*Yala inteligentă cu o cheie smart. Dacă nu vrei, sau nu ai încredere, într-un sistem de închidere controlat printr-o aplicație, poți opta la o yala cu o cheie smart. Dacă alegi aceasta opțiune, poți opta ca toate ușile să poată fi deschide cu, de exemplu o singură cartele. Tipurile de chei smart sunt vaste, de la stickere cu NFC, ce ocupa cel mai puțin loc posibil, la cartele, brațări sau inele, toate cu tehnologia NFC.

Veți vedea această metodă cel mai des la locurile de muncă. Permite utilizarea unui tag sau cheie card  pentru deblocarea ușilor. Cei mai mulți necesită ca tag / card să fie apăsat pe cititorul RFID, dar unele pot fi deblocate de la distanță.

*Yale cu PIN. Încuietorile cu taste necesită un cod pin pentru a debloca ușa. Acestea sunt ușor de configurat și pot stoca diferite coduri pin pentru diferite persoane sau le poate fi modificat codul pin în orice moment, ceea ce le face perfecte pentru proprietari. Când contractul de închiriere este finalizat, puteți pur și simplu să schimbați codul pin într-unul nou pentru următorul chiriaș. Majoritatea tastaturilor din aceste zile sunt cu ecran tactil, dar câțiva vor avea butoane fizice pentru a  fi apăsate. Alegerea uneia dintre aceste doua opțiuni, ține doar de design sau de preferința dumneavoastră.

Și nu în ultimul rând:

*Yala smart cu amprentă. Încuietoarea smart cu senzor de amprentă necesită scanarea amprentei degetului pentru a deschide ușa. Amprenta fiind unică, astfel este dificil de falsificat sau de alterat. În plus este imposibil să îți pierzi amprenta, cum ai putea pierde cartela de acces, cheile sau să uiți pin-ul. Încuietoarea funcționează astfel, aceasta scanează cu un senzor amprenta și transformă această informație într-un cod numeric ce este verificat și stocat. Astfel se scanează și se înregistrează amprenta tuturor celor ce dorești să le dai acces.

Introducerea amprentei digitale poate fi foarte convenabilă, în special pentru întreprinderile mici pentru a se asigura că doar angajații autorizați au voie să intre în zone cu informații sensibile sau cu produse scumpe. Sunt ușor de programat și deseori permit până la 100 de amprente.

Concluzii

Îți recomandă să cumperi o yală inteligentă cu scanarea amprentei, pentru o gestiune mai ușoară a accesului și o mai mare securitate. Asta dacă nu dorești să ai atașat de tine o cheie fizică ce îți oferă, poate, mai multă siguranță personală.