Select Page

Home, safe home

Încuietorile inteligente și cum pun ele capăt problemei cheilor pierdute.

În ultimii ani, automatizarea caselor s-a extins considerabil, oferind astfel doritorilor posibilitatea de a-și îmbunătăți siguranța domiciliului prin sisteme bazate pe diverse pachete de securitate care oferă controlul de la distanță asupra luminilor, al senzorilor, al temperaturii, al prizelor, al ventilației și  al ușilor.

Economisirea energiei și accesul de la distanță, care determină majoritatea achizițiilor inteligente de astăzi, reprezintă doar câteva dintre multiplele avantaje care vin cu tehnologia locuințelor SMART.

În prezent, una dintre cele mai comune căi de acces la automatizare, este reprezentată de încuietoarea inteligentă care, înainte de toate, adaugă un plus de funcție și stil la ceea ce fiecare casă are: ușa principală.

Din fericire, crearea sistemelor inteligente de acces vine în spirijinul tău; pe lângă o securizare eficientă a locuinței oferă comoditate în viața ta, indiferent de vârstă. Un alt avantaj al acestor încuietori SMART este controlul lor de la distanță, prin conexiune Wi-Fi sau Fibră Optică.

Ce înseamnă, de fapt, controlul de la distanță?

Utilizatorul poate bloca/ debloca ușa de oriunde, evitând astfel situațiile neplăcute precum uitarea cheilor în casă, rătăcirea lor sau grija de a fi încuiat ușa la plecare, putând verifica în orice clipă starea încuietorii.

Pentru transformarea în întregime a locuinței tale într-un Smart Home, sistemul acesta de blocare poate fi implementat în întreaga casă. Cu ajutorul unui astfel de sistem poți așadar restricționa accesul în anumite încăperi din casă – de exemplu să interzici copiilor accesul în biroul tău. Acest lucru se poate realiza și controla cu ajutorul codurilor unice de acces sau prin identificare biometrică.

Un astfel de sistem este responsabil pentru deschiderea automată a garajului când te apropii de el sau, în cazul în care o persoana neautorizată forțează ușa, de alertarea utilizatorilor, a firmei de pază sau a autorităților.

Încuietorile smart se găsesc în diferite variante, în funcție de nevoile fiecăruia, iar printre acestea sunt și modele care folosesc cartele sau coduri de acces specifice fiecărei persoane în parte, oferind astfel evidența orelor și persoanelor care au intrat/ ieșit din casă.

Astfel, pe lângă restricționarea accesului, prin intermediul încuietorilor SMART ai și posibilitatea de a monitoriza activitatea copiilor sau pe cea a angajaților tăi.

Având în vedere cele prezentate, poți opta pentru încuietorile inteligente, cu amprentă, cartelă sau chei digitale, care nu pot fi furate sau copiate. Ele pot fi instant revocate dacă scapă din posesia persoanelor autorizate.

Uită de orice grijă legată de pierderea unei chei fizice sau de ascunderea ei în locuri publice numai de unii știute!